OBV z dvema novima mobilnima operacijskima RTG napravama

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra smo prevzeli v uporabo dve novi mobilni rentgenski napravi za intraoperativno spremljanje poteka posegov na kosteh. Napravi predstavljata zamenjavo za generacijsko starejša aparata. Manjša bo v uporabi pri operativnih posegih na distalnem skeletu (roka-noga), velika med posegi na hrbtenici.

Obe mobilni rentgenski napravi omogočata kakovostnejše izvajanje operativnih posegov, saj predstavljata za operaterja neke vrste tretje oko oziroma tako imenovan rentgenski vid. Z njegovo pomočjo ima operater boljši pregled nad dogajanjem s kostjo, kar pomeni, da lahko potekajo vsi operativni posegi po točno zamišljenih korakih.

Manjša naprava z oznako C-lok ORTHOSCAN FD PULSE ima v primerjavi s predhodno večje vidno polje, kar omogoča boljši vpogled v telo. Z njo lahko opazuje operater vidno polje z merami 15x15 cm – prej 11x11 cm. Podobno velja za večjo napravo z oznako C-lok 3D ZIEHM VISION RFD 3D CMOS, ki bo večinoma v uporabi pri posegih na hrbtenici.

Veliko prednost obeh naprav predstavlja v primerjavi s predhodnima nižje rentgensko žarčenje. Ob rentgenskem vklopu je osebje v operacijski dvorani izpostavljeno minimalnim ekspozicijam rentgenskega žarčenja, kar je ključno za paciente in medicinski kader. Slednje pride do največje veljave pri medicinskem kadru, ki je pogosto izpostavljen tovrstnemu sevanju oziroma kopičenju rentgenskih sevalnih doz v telesu. S tem zagotavlja OBV med posegi svojemu kadru zelo visok standard varnosti in kakovosti.

Obe napravi bosta v uporabi predvsem pri kirurških posegih na hrbtenici in pri kirurgiji stopala in gležnja, kjer se slovenski zdravstveni sistem srečuje s perečo problematiko izjemno dolgih čakalnih vrst. Ortopedska bolnišnica Valdoltra je v zadnjih letih v skladu s strategijo Ministrstva za zdravje zelo aktivno pristopila k  reševanju problema in povečala obseg izvedenih posegov, zato je investicija v kakovostnejšo opremo več kot dobrodošla.

Nakup obeh naprav, s pomočjo katerih bo na letnem nivoju v OBV operiranih okoli 1000 pacientov, je omogočilo Ministrstvo za zdravstvo. Nakup manjše naprave z oznako C-lok ORTHOSCAN FD PULSE je stal 78.568 eur z DDV. Nabavna vrednost večjega mobilnega operacijskega sistema RTG z oznako C-lok 3D ZIEHM VISION RFD 3D CMOS je 274.805 eur z DDV.

C-lok 3D

C-lok orthoscan

 

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Zdravje je vredno več kakor največje bogastvo.

Aktualno

20.3.2024
Vivina akcija Moj zdravnik ima že dolgo zgodovino. Letos namreč z vašo pomočjo že 28. po vrsti iščemo zdravnice in zdravnike, ki kakorkoli pozitivno izstopajo iz povprečja in so drugačni od kolegov. Ne le zaradi svoje strokovnosti in odprtosti,...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Telefonska številka

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax številka

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija

valdoltra@ob-valdoltra.si

E-poštni naslov