Kdo smo

Naša bolnišnica je bila ustanovljena leta 1909 za bolnike s kostno-sklepno tuberkulozo iz celotne tedanje Avstro-Ogrske. Po I. svetovni vojni jo je obnovil ameriški Rdeči križ, leta 1920 pa jo je prevzel italijanski Rdeči križ. Več o zgodovini bolnišnice lahko preberete tukaj.

Po II. svetovni vojni je postala Valdoltra jugoslovanski "Zvezni inštitut za kostno-sklepno tuberkulozo" - do leta 1947, ko se je začasno preselila v Rovinj. Po obnovi v letih 1951 - 1956 se je ob upadanju kostno-sklepne tuberkuloze preusmerila v ortopedijo in se l. 1961 preimenovala v Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. Danes smo sodoben ortopedski center, izvajamo specialistične ambulantne storitve s področja ortopedije, slikovne diagnostike (RTG, magnetna resonanca - MR, računalniška tomografija-CT), nevrologije-EMG in fiziatrije ter konzervativno in operativno zdravimo vsa ortopedska obolenja razen kostne onkologije. V specialističnih ambulantah je letno pregledanih nad 33.000 bolnikov iz vse Slovenije, hospitaliziranih pa več kot 6.000. Letno opravimo v bolnišnici več kot 5.250 operacij (protetika velikih sklepov, operacije na hrbtenici, artroskopski posegi, posegi na stopalu, gležnju in roki, kirurško zdravljenje okužb ter ostali operativni posegi sodobne ortopedije). V treh obnovljenih paviljonih je bolnikom na razpolago 190 postelj, operativne posege izvajamo v 6 sodobno opremljenih operacijskih dvoranah. Smo največji ortopedski center v državi, specializiran na področju ortopedije.

Bolnišnica ima okoli 450 zaposlenih, od tega 45 zdravnikov specialistov.

Ortopedska bolnišnica Valdoltra je aktivna tudi na znanstveno raziskovalnem in pedagoškem področju, v sodelovanju s številnimi domačimi in tujimi strokovnjaki doprinaša k razvoju znanosti in sodobne medicine. Slovenskim in mednarodnim strokovnim srečanjem je namenjena sodobno opremljena kongresna dvorana.

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Zdravje je vredno več kakor največje bogastvo.

Aktualno

20.3.2024
Vivina akcija Moj zdravnik ima že dolgo zgodovino. Letos namreč z vašo pomočjo že 28. po vrsti iščemo zdravnice in zdravnike, ki kakorkoli pozitivno izstopajo iz povprečja in so drugačni od kolegov. Ne le zaradi svoje strokovnosti in odprtosti,...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Telefonska številka

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax številka

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija

valdoltra@ob-valdoltra.si

E-poštni naslov