Spomladanski sestanek Združenja ortopedov SZD

Tokratni spomladanski sestanek Združenja ortopedov SZD je bil na temo osteotomij. Mag. Ambrožič je natančno predstavil možnosti osteotomije tibije z modernimi  diagnostičnimi in terapevtskimi postopki, dr. Trebše je prikazal načine osteotomij femurja, MIhalič Rene, dr. med. pa je prikazal zelo zanimivo metodo "custom made" vodila za operacije osteotomij medenice. Dr. Drobnič je prikazal možnosti zdravljenja obsežne patologije osteotomij ob kolenu pri reparativnih posegih na hrustancu.

Zadnje predavanje je bilo na temo Registra endoprotetike Slovenije (RES), kjer je Levašič Vesna, dr. med., prestavila možnost oživitve  registra endoprotetike  z združenim znanjem 12-letnega delovanja Registra artroplastike Valdoltra v sodelovanju z NIJZ (IVZ), ki je za ta namen pridobil sredstva iz projekta Parent. Po predavanju so specialisti ortopedi soglasno izglasovali, da se za uvpravljavca zbirke podatkov Registra endoprotetike Slovenije predlaga Ortopedska bolnišnica Valdoltra.

Vsem predavateljem se zahvaljujemo za zelo kvalitetne prispevke!

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Zdravje je vredno več kakor največje bogastvo.

Aktualno

27.6.2022
Objavljamo prosto delovno mesto: B017892 POMOČNIK DIREKTORJA ZA POSLOVNO UPRAVNO PODROČJE - M/Ž Podrobnejšo vsebino in pogoje za zasedbo delovnega mesta si lahko ogledate v priloženi objavi. Razpis za delovno mesto je objavljen na Zavodu Republike...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Telefonska številka

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax številka

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija

valdoltra@ob-valdoltra.si

E-poštni naslov