Sprejem v bolnišnico in odpust

Ker po operativnem posegu ne boste zmožni samostojnega življenja vsaj še nekaj časa Vas prosimo:

  • ­da se pred sprejemom v bolnišnico o tem pogovorite s svojci in  si tako z njihove strani zagotovite nudenje pomoči in nego,
  • ­da v kolikor nimate svojcev se predhodno posvetujete, z Vašim izbranim splošnim zdravnikom, glede Vašega zdajšnjega socialnega in zdravstvenega po operativnega stanja in si tako zagotovite pomoč s strani patronažne službe in pomoč, katero Vam bo poiskal center za socialno delo.

 

Sprejem v našo bolnišnico je načrtovan, za to Vam bomo točen datum sprejema lahko posredovali v pisni obliki ali ustno preko telefona. Oddelčna administratorka Vas bo po uvodnem administrativnem delu skupaj s svojci usmerila na oddelek, na katerem Vas pričakujemo. Ob prihodu na oddelek Vas bo sprejela medicinska sestra, Vas odpeljala v sobo; pokazala Vam bo Vašo posteljo, nočno omarico in garderobno omaro; dala Vam bo sveže bolniško perilo; predstavila Vam bo paciente v sobi; seznanila Vas bo s hišnim redom na oddelku; vam pokazala prostore, ki jih boste uporabljali v času Vašega bivanja na oddelku in Vas pospremila k oddelčnemu zdravniku na   zdravniški pregled. Po pregledu sledijo še: naročene preiskave (osnovne krvne, rentgenske in druge preiskave), podpis soglasij potrebnih za operativni poseg,itd. Zato Vas naprošamo, da po sprejemu ta dan ne zapuščate oddelka.

 

Namestitev

Bolniške sobe so locirane v treh paviljonih (A,B,C), kateri so obdani z ene strani z morjem, ter z preostalih strani z našim čudovitim mediteranskim parkom. Sobe so sončne, zračne, obrnjene proti morju, večina ima izhod na veliko teraso, ostale sobe so dvo ali več posteljne. V vseh sobah so klima naprave in telefoni.

 

Kaj naj prinesem s seboj

Dokumenti

Ob prihodu na zdravljenje morate s seboj prinesti vse potrebne dokumente

  • veljavno napotnico osebnega zdravnika, če je že niste predhodno poslali,
  • kartico zdravstvenega zavarovanja,
  • razpoložljivo zdravstveno dokumentacijo o predhodnem zdravljenju ali specialističnih pregledih,
  • veljaven osebni dokument.

 

Zdravila in izvidi

Priporočljivo je, da s seboj prinesete kopije vseh že opravljenih preiskav in izvidov. S tem preprečujemo nepotrebno podvajanje preiskav, istočasno pa zagotovimo vpogled v zgodovino Vašega zdravstvenega stanja, ki bi lahko potencialno vplivalo na način zdravljenja v naši bolnišnici.

Priporočljivo je, da s seboj prinesete popoln seznam vseh zdravil, vključno z zdravili za samozdravljenje ter prehranskimi dopolnili, ki jih jemljete v zadnjem obdobju (najmanj en mesec). Zaželeno je, da vam seznam pripravi Vaš osebni zdravnik in/ali lekarniški farmacevt. Zdravila lahko prinesete tudi s seboj zaradi nedvoumnosti informacije.
 

 

Prtljaga in potrebščine

Med bivanjem pri nas boste potrebovali le predmete za osebno higieno (zobna ščetka, zobna pasta, milo, glavnik, osebna kozmetika, škatlica za zobno protezo-če imate umetno zobovje, pribor za britje), primerne nedrseče copate- natikače, spodnje perilo, nogavice v kolikor Vas rado zebe v stopala in če potrebujete, ne pozabite na očala in slušni aparat

Pri nas Vam nudimo dnevno svežo pižamo, spalno srajco in brisačo, prav tako Vam nudimo tudi jutranjo haljo.

Vse naše sobe so opremljene z garderobnimi omarami s ključem, kamor boste shranili Vašo obleko. Za garderobo v bolniških sobah odgovarjate sami.

 

Bergle

V kolikor prihajate na poseg spodnje okončine, boste ob odpustu potrebovali bergle. V primeru, da z njimi razpolagate, predlagamo, da jih prinesete s seboj, sicer vam jih bo posodila bolnišnica. V primeru da jih po preteku 6 mesecev ne boste vrnili, vam bomo bergle zaračunali v vrednosti 30 €/ za par.

 

Denar in vrednosti

Priporočamo, da zlatnine in drugih vrednih osebnih predmetov ne prinašate s seboj, oz. da imate pri sebi le minimalno vsoto denarja- drobiža, saj bolnišnica ne jamči za Vašo lastnino.

 

Odpust

Dan odpusta določi v skladu s potekom zdravljenja zdravnik. Ob odhodu iz bolnišnice boste prejeli odpustnico za Vašega osebnega zdravnika. glede Vaše V primeru, da zdravnik nima vseh izvidov, boste dobili začasno odpustnico z vsemi navodili za zdravljenje. Prav tako boste prejeli ustna ali pisna navodila s strani medicinske sestre in fizioterapije za nadaljnjo nego ali  terapijo. Vso medicinsko dokumentacijo, ki vam jo bomo posredovali ob odpustu, predajte svojemu osebnemu zdravniku. Ob odpustu Vam bomo vrnili tudi Vašo dokumentacijo katero ste nam prinesli v vpogled ob sprejemu.

Otroci in pacienti, katerim je bila odvzeta opravilna sposobnost, lahko zapustijo bolnišnico le v spremstvu  staršev ali skrbnika.

Po odpustu ste sposobni zapustiti bolnišnico kot sopotnik v osebnem avtomobilu. Priporočamo Vam, da se s svojci ali prijatelji že ob pripravi prevoza za sprejem dogovorite tudi za prevoz domov.

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Good health is worth more than all the wealth of the world.

News

8.2.2018
The meeting, with hands - on session, will be happening in Valdoltra Orthopaedic Hospital, Slovenia. We were able to brought together the most recognized surgeons in knee osteotomy area, who will be main faculties and will be sharing their...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Phone number

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax number

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija