Za strokovno javnost

Napovednik dogodkov

 

Simpozij "Shoulder Arthroscopy To Arthroplasty"
14. - 15. december 2018
http://www.ob-valdoltra.si/sl/aktualno/shoulder-arthroscopy-arthroplasty-symposium

 


 

Arhiv dogodkov

 

10.in 11. novembra 2017 je bilo v Hotelu Convent in v OBV srečanje specializantov in mladih specialistov ortopedije iz cele Evrope.

Prišli so predstavniki več kot 12 evropskih držav. Dogodek je bil predvsem operativne narave, analizirali smo delovanje poletne šole za specializante na Portugalskem in pripravili izhodišča za poletno šolo prihodnje leto v Milanu. Nadgradili smo tudi vzpostavitev mreže učnih centrov za "fellowshipe" po vsej Evropi, ki bodo prihodnjim mladim kirurgom omogočili učinkovito učenje in pridobivanje veščih. Vsi udeleženci so bili neizmerno navdušeni nad našo bolnišnico, ki si tako širi prepoznavnost in mednarodni ugled tudi pri mlajših generacijah, kar je dobra popotnica za prihodnost.

Poročilo prispeval Anže Mihelič, dr. med., spec. ortoped

 

 


16. junij 2017 - 7. raziskovalni dan Ortopedske bolnišnice Valdoltra ter Srečanje vertebrološkega združenja Slovenije

Ponovno smo organizirali Raziskovalni dan Ortopedske bolnišnice Valdoltra in Srečanje Vertebrološkega združenja Slovenije.

Priloga: valdoltra_raziskovalni_dan_2017-v06-web.pdf

Priloga: Članek


 17. junij 2016 - 6. raziskovalni dan Ortopedske bolnišnice Valdoltra ter Srečanje vertebrološkega združenja Slovenije

Predavanja na 6. raziskovalnem dnevu OBV predstavljajo delo zaposlenih ter zunanjih sodelavcev bolnišnice, ki so vključeni v raziskovalno delo te ustanove. Sočasno je potekalo tudi srečanje vertebrološkega združenja Slovenije.

Priloga: Zloženka.

Priloga: Zbornik.


18.10.2013 - v okviru projekta čezmejnega sodelovanja »Trans2Care«, ki poteka med Slovenijo in Italijo, bo potekalo srečanje Orthoapedic diseases: diagnostics, treatments and research.

Program: Orthoapedic diseases: diagnostics, treatments and research


4. ARTROSKOPSKI SIMPOZIJ V PORTOROŽU - Od srede, 7. septembra 2011 do sobote, 10. septembra 2011 bo v hotelu Lifeclass v Portorožu potekal že četrti artroskopski simpozij z mednarodno udeležbo pod okriljem Ortopedske bolnišnice Valdoltra, Splošne bolnišnice Novo mesto, Slovenskega združenja za artroskopsko kirurgijo in poškodbe pri športu, ESSKA (European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy) in ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedics Sports Medicine). Artroskopske operacije bodo prenašali v živo iz obeh omenjenih slovenskih bolnišnic. Podroben program simpozija je objavljen na spletni strani:http://www.arthroscopy-festival.com/, kjer je tudi objavljena povezava za registracijo udeležencev.


Od 17. do 19. marca 2011 smo gostili AOTravma tečaj ortopedske in travmatološke obravnave bolezni in poškodb stopala in gležnja. Udeleženci so lahko opravili tudi vaje na anatomskih preparatih. Organizatorja srečanja sta bila Pascal Rippstein, dr. med., Schulthess Clinic, Zürich, Švica in Danijel Bešič Loredan, dr. med., Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Ankaran, Slovenija. Program srečanja je na voljo tukaj.


12. novembra 2010 je potekal 1. raziskovalni dan Ortopedske bolnišnice Valdoltra, ki je bil nadaljevanje lanskega simpozija ob 100-letnici bolnišnice. V treh sklopih – protetika, splošne teme in okužbe smo predstavili raziskovalno dejavnost na vseh področjih dela v bolnišnici. Predavatelji smo prikazali rezultate delovanja endoprotez, bolnišnični register endoprotetike, dinamično MR slikanje, rekonstrukcije sprednje križne vezi v kolenskem sklepu, problematiko okužb ortopedskih vsadkov, vpliv antibiotične profilakse, histološko diagnostiko vnetij in analizo celic v sinovialni tekočini, pa tudi spremljanje opozorilnih nevarnih dogodkov, laboratorijske preiskave, sterilnost inštrumentov in delo dipl. med. sestre pri implantaciji ligamentov dajalca.
Organizacijskemu odboru (Nataša Faganeli, mag. farm., mag. Bogdan Ambrožič, dr. med. in dr. Ingrid Milošev) se zahvaljujemo za uspešno izvedbo dneva. Raziskovalni dan je bil dobro obiskan, v prihodnjih letih bomo program glede na zanimanje verjetno razširili, pričakujemo pa tudi odziv širše strokovne javnosti.
Urednica


9-12. september 2009 - 3rd International Live Arthroscopy Festival
V hotelu Kempinski v Portorožu je potekal zelo uspešen simpozij, ki so ga organizirali naši ortopedi v sodelovanju z novomeškimi kolegi, ki opravljajo artroskopske operacije. Operacije so v živo prenašali z obeh lokacij (Ortopedska bolnišnica Valdoltra in Splošna bolnišnica Novo Mesto). Več si lahko ogledate na spletni strani: http://www.arthroscopy-festival.com/
Vsem organizatorjem iskrene čestitke!


19.6.2009 - Mednarodni simpozij ob 100 - letnici delovanja OBV
V okviru praznovanj ob 100- letnici bonišnice Valdoltra je 16. junija potekal Mednarodni simpozij v organizaciji pomočnice direktorja za znanstvenoraziskovalno in pedagoško področje Ingrid Milošev. Predavatelji so bili: Venčeslav Pišot,Srečko Herman, Karl Zweymüller (Avstrija), Simon Kovač, Francesco Benazzo (Italija), Rihard Trebše, Radoslav Marčan, Lucijan Miklavčič, Karl Perner (Avstrija), Felix Lintner (Avstrija), Nikša Hero, Rene Mihalič, Nataša Faganeli, Roy Bloebaum (ZDA), Andrej Cör, Ingrid Milošev. Predavateljem in udeležencem se iskreno zahvaljujemo.


25.-27.10.2007 - Predavanja za EFORT-ove štipendiste
V okviru EFORT Travelling Fellowship Courses smo v OB Valdoltra organizirali predavanja za specializante ortopedije, ki so prejemniki EFORT-ove štipendije. Predavatelji so bili: prim. mag. Venčeslav Pišot, dr. med., asist. mag. Rihard Trebše, dr. med., mag. Simon Kovač, dr. med., Vesna Levašič, dr.med., dr. Ingrid Milošev, univ. dipl. inž., mag. Zoran Trošt, mag. pharm., Dunja Terčič, univ. dipl. inž., Bogdan Ambrožič, dr. med., Rene Mihalič, dr. med., Danijel Bešič, dr. med., Nataša Faganeli, mag. pharm. Štipendisti so bili z obiskom v Valdoltri zelo zadovoljni, za pripravljena predavanja se predavateljem iskreno zahvaljujemo.


19.10.2007 - Analiza registra kolenskih protez v letu 2006
Zdravnica iz Raziskovalnega oddelka OB Valdoltra Vesna Levašič je kolegom predstavila analizo registra kolenskih protez, vstavljenih v letu 2006. leta 2006 smo v Valdoltri vstavili 440 totalnih kolenski protez, 20 parcialnih, revizijskih operacij na kolenih je bilo 30.


21.9.2007 - MIS antero-lateral approach by dr. H. Röttinger
Dr. Röttinger iz OCM Klinik iz Münchna je predstavil svoje izkušnje z mini invazivnim antero-lateralnim pristopom na kolk. Prisotni smo si lahko tudi ogledali prenos posega iz operacijske dvorane. Dr. Röttingerju se za posredovane izkušnje iskreno zahvaljujemo.


29.6.2007 - Analiza registra kolčnih protez v letu 2006
Vesna Levašič, dr. med. in dr. Ingrid Milošev z Raziskovalnega oddelka OB Valdoltra sta predstavili analizo registra kolčnih protez v letu 2006 za zdravnike, zaposlene v OB Valdoltra. V letu 2006 smo v Valdoltri vstavili 1041 primarnih kolčnih protez, revizijskih operacij je bilo 159. Dr. Miloševa je predstavila tudi program analize odstranjenih implantov.

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

BONA VALETUDO MELIOR EST QUAM MAXIMAE DIVITIAE

Good health is worth more than all the wealth of the world.

News

8.2.2018
The meeting, with hands - on session, will be happening in Valdoltra Orthopaedic Hospital, Slovenia. We were able to brought together the most recognized surgeons in knee osteotomy area, who will be main faculties and will be sharing their...

(05) 6696 100

(05) 6696 100

Phone number

(05) 6527 185

(05) 6527 185

Fax number

Jadranska cesta 31

Jadranska cesta 31

6280 Ankaran, Slovenija